La sesiun da stad entscheiva

annada 60, nr. 29 dils 20 da fenadur 1916

IIs hotels en Surselva entscheivan ad obtener empau curants e passants, cunzun sche l’aura entschavess a semetter en empau meglier — era per il fenar, cul qual igl ei uonn dapertut ina paupra caussa. Flem, Bogn-Peiden, Breil, Bogn-Tenigia, Sedrun, Curaglia, Mustér han gia pulita frequenza, che vegn a saugmentar el proxim temps. II „Disentiserhof“ a Mustér dumbra gia passa 80 curants de diversas naziuns. — Ell’Engiadina sefa la frequenza era mo plaun. L’ Engiadina bassa dumbra 560 jast

ers, dals quals 483 sesanflan a Tarasp-Scuol- Vulpera e 60 a Vall Sinestra.

 

annada 60, nr. 31 dils 3 d’ uost 1916

La frequenza ded jasters, de turists e curants ei carschida en tuts loghens de cura sin in relativ nunspetgau diember. La gronda part de quels serecrutescha ord Svizzers e Tudestgs. A Sedrun, Curaglia, Mustér, Bogn-Tenigia ein ils hotels tont sco empleni, Flem hagi datier de 1000 curants ed era ils auters loghens de cura sursilvans, Breil, Bogn-Peiden, Vall etc. secuntentien. Quei ei de cuir als hoteliers ed era la Retica sa duvrar quei trafic.

Schreibe einen Kommentar